mandag 30. mars 2009

Ting 29 Sosiale bokarenaer

Boknettstedet AuthorsOnTheWeb.com har noe for alle: for folk som er på jakt etter neste bok av deres favorittforfatter eller for folk på jakt etter nye forfattere. Den har en "Coming Attractions"-funksjon som viser månedens nye bøker og datoene for paperback publikasjonen. Klikk på AuthorYellowPages å få web-adressen til forfattere. Jeg kunne ikke finne noen norske forfattere her av de mest kjente.AuthorsOnTheWeb.com og AuthorYellowPages er laget av TheBookReportNetwork.com, som også skapte ReadingGroupGuides.com, et nettbasert fellesskap for lesing, og Bookreporter.com, et flott sted for å få vite mer om dine favoritt forfattere, samt flere andre lese-relaterte nettsteder. Hovedsakelig engelskspråklige forfattere.

Discovery Oppgave:
1. Besøk AuthorsOnTheWeb.com og noen av de andre TheBookReportNetwork nettsteder.
2. Blogg om ditt besøk.


LitLovers Det vanskeligste ved å være medlem av en lesesirkel eller lesegruppe er å avgjøre hvilke bøker som er verdt å lese, og å finne ressurser for å sjekke ut om valget er et godt valg. Dette er LitLovers hovedmisjon!Slik beskriver de seg selv:"Et online fellesskap dedikert til bøker og bokklubber fordi begge beriker våre liv. Vi har store ressurser for å styrke bokklubbers erfaring. Enten du skal velge bøker eller tenker og snakker om dem, LitLovers er nettstedet. Hva kan du gjøre på LitLovers? Hva kan du ikke gjøre! Finn en bok. Finn en vurdering. Finn en diskusjonsguide. Ta et kurs! Det er så mye å gjøre og så gøy at du ikke ønsker å forlate siden." Dette er også et engelskspråklig nettsted, og de anbefaler engelskspråklige bøker, men faktisk er boken til Per Petterson Ut å sjele hester under splitter nye favoritter! Og mange av disse bøkene er oversatt til norsk, så dette kan være en ressurs også for oss!Siden er delt inn i fire hovedområder:LitClubLitCourseLitShopLitFunog det er også et elektronisk forum, LitTalk, der du kan diskutere alt som har med bøker å gjøre.

Oppgaver:
1. Utforsk Litlovers området.
2 Sjekk ut LitCourses og har de et kurs du kunne tenke deg å ta?
3. Kan dette nettstedet brukes for oss i Norge? Blogg i vei!


BookjettyBookjetty er annerledes enn mange andre katalogiser-din-private-boksamling-nettsteder. Det er nettsted der folk kan katalogisere bøkene sine og liste opp hva de leser, har lest eller ønsker å lese. Du kan lese bøker, tagge dem, rangere dem og legge til en widget til bloggen din. Men her er forskjellen: når det er noe du ønsker å få tak i, kan du bli koblet til Amazon for å kjøpe den, eller du kan søke i biblioteketkataloger! Det er lenker til over 300 kataloger i land som Australia, Canada, Hong Kong, Irland, Japan, New Zealand, Singapore, Sør Afrika, Taiwan, Storbritannia og USA. Klikk på ”Library” under My Books og du får en oversikt over alle bibliotekene. Klikk på et av dem og det legges inn i din profil som ditt bibliotek og alle søk sendes til dette biblioteket. Da får du informasjon om biblioteket har boken eller bøkene du ønsker å lese, hvor mange eksemplarer og hvor mange eksemplarer de har inne. I tillegg henvises du til en sms-tjeneste som biblioteket tilbyr! Ikke aktuelt for oss, siden det nærmeste biblioteket er i Storbritannia, men allikevel – utrolig bra!!Denne boksamlingen din kan du lime inn i bloggen din ved å kopiere koden under ”create bookshelf widget”. Dette har jeg ikke fått til under min side i Ningen vår.

Oppgaver:
1. Sett opp en gratis konto hos Bookjetty og sjekk ut!
2. Søk opp bøker du har lest, leser eller ønsker å lese på for eksempel for eksempel ditt lokale bibliotek.
3. Gå inn på ”import books” og lim inn nettadressa til en og en bok og importer.
4. Blogg om erfaringer og hvordan du funnet verktøyet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar