mandag 30. mars 2009

Ting 24 NING

Ning er et kinesisk ord og betyr fred.Ning er en plattform hvor man kan lage sine egne små eller store sosiale nettverk. Det finnes mange gode grunner til å lage en Ning: Holde kontakt med klassekamerater, lage et "klasserom" for kurs eller annen utdanning for deling og samling av ressurser, man kan lage familienettverk og vennenettverk, man kan lage Ning for å skryte av sin nye bil og samle andre bilentusiaster for å "ljuge og skryte" på seg hestekrefter og effekter, matklubb og andre hobbyklubber - her er det ingen grenser.

Ningen har en blogg på forsiden, men hvert medlem kan også lage sin blogg på sin side. Man kan selvfølgelig legge inn kommentarer på andres innlegg, her kan vi dele bilder og videoer, Ningen har et eget epostsystem, har chat-mulighet og diskusjonsforum. I tillegg kan man opprette grupper på forskjellige temaer under hovedtemaet for Ningen, og medlemmene må i tillegg melde seg på den eller de gruppene man syns ser mest interessante ut.

De fleste Ninger må man logge seg på og her kreves noe informasjon om deg selv, for å få tilgang til alt. Noen Ninger er så stengt at man kun får se et innloggingsskjema uten at man er logget inn - ingen info. Dette bestemmer den som setter opp ningen, man kan gi ulike rettigheter på alle innlegg som du kan i alle bloggeverktøy.

Andre Ning-nettverk:

http://skolebibliotek.ning.com/Et nettverk for skolebibliotekinteresserte i Norge, Sverige og Danmark. Nettverket har 124 medlemmer (26.2. 09) og 11 grupper hvor ulike skolebibliotekrelaterte tema diskuteres. Ningen er ikke så veldig aktiv, men noe tas opp her av og til. Niels Damgaard har etablert denne ningen. Logg deg på!

http://library20.ning.com/Bibliotek 2.0, denne er interessant for alle som jobber i en eller annen form for bibliotek og har interesse av 2.0-utvikling i bibliotek. Denne ningen har over 3800 medlemmer fra hele verden og 72 grupper for ulike interesser. Her er spesialgruppe for folkebibliotek, skolebibliotek, bibliotekarer som hater Dewey og til og med en for vegetarianer bibliotekarer! Logg deg på!

http://iaslonline.ning.com/International association for school librarianship. Mer enn 250 medlemmer fra hele verden og 15 aktive grupper. Logg deg på!

http://delogbruk.ning.comEt nettverk for lærere, pedagoger, forskere, byråkrater, bibliotekarer og andre med interesse for sosial web, IKT og skole. Del, øk og bruk din digitale kompetanse. Logg deg på!

http://23saker.ning.com/Det svenske 23ting-opplegget.

Arbeidsoppgaver:
1. Legg til et forum eller bli medlem av ett eller flere eksisterende forum.
2. Legg til en diskusjon i forumet eller delta i en eksisterende diskusjon

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar